• Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis kentekens & rode cadeaustrik
  • 2 jaar garantie (accu 6 maanden)
  • Binnen 30 dagen te retourneren
  • Lorem ipsum

Aankoopadvies elektrische kindervoertuig

2 Apr 2021

Aankoopadvies voor een elektrische auto voor kinderen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat u nog maar weinig ervaring heeft met elektrische kinderauto’s (ook wel accu auto's genoemd) en dat u wordt verblindt door ons uitgebreide assortiment. Maakt u zich geen zorgen! Hieronder helpen wij u zo goed mogelijk om de juiste keuze te maken, heeft u na het lezen van dit artikel nog steeds vragen? Neem dan direct contact met ons op!

Voor welke leeftijd?

Elektrische kinderauto's zijn te vinden in alle soorten en maten. Vaak krijgen wij de vraag vanaf welke leeftijd kinderen in een kinderauto kunnen. Wij zijn van mening dat kinderen al vanaf 1 jaar geschikt zijn voor een kinderauto. Door de aanwezigheid van een gordel in elke kinderauto, kan het kind veilig in de kinderauto blijven zitten, en doormiddel van de meegeleverde 2.4Ghz afstandsbediening kan de kinderauto door de ouders bestuurd worden. De snelheid van de kinderauto kan gemakkelijk aangepast worden doormiddel van een knop op de 2.4Ghz afstandsbediening. Verder heeft de 2.4Ghz afstandsbediening ook een handige noodstop in het geval dat het kind zelf de auto bestuurd met het gaspedaal. De afstandsbediening heeft ten alle tijden voorrang!

Vanaf twee jaar achten wij dat kinderen motorisch in staat zijn om zelfstandig te rijden d.m.v het gaspedaal. Kinderauto's zijn er voor kinderen tussen de leeftijden van 1 tot 7 jaar.

6V, 12V en 24V ?

Tussen een 6V en 12V Accu auto's zit veel verschil. 12 volt kinderauto's zijn in de markt van elektrische kinderauto's de norm. De verschillen zitten voornamelijk in de snelheid en kracht van de motoren. De 12 Volt elektrische kinderauto heeft bijvoorbeeld geen moeite om over gras of onverharde ondergrond te rijden. Met een 6 Volt elektrische kinderauto is dit niet mogelijk. Door het gebrek aan snelheid en kracht verkopen wij geen 6 volt kinderauto's. 

Sinds kort zijn er ook enkele 24V elektrische kinderauto’s aanwezig. Het assortiment hiervoor is vrij klein, omdat de 12V al krachtig genoeg is.

Tegenwoordig hebben wij ook modellen met vierwielaandrijving (4x4 motoren), dit betekent dat er achter elk wiel een motor van 12 Volt zit. Dit zorgt ervoor dat de elektrische kinderauto meer grip en power heeft.

2,4Ghz afstandsbediening met soft start

Al onze accuauto’s zijn voorzien van een 2,4Ghz afstandsbediening met soft start. Deze afstandsbedieningen zijn haast storingsvrij en zijn vrij gemakkelijk te bedienen. Ook zijn de kinderauto’s voorzien van een soft start. De elektrische kinderauto rijdt hierdoor langzaam en geleidelijk weg zonder schok, dit is uitermate ideaal voor de kinderen die wat jonger zijn (1-2 jaar). De elektrische speelgoedauto’s remmen automatisch wanneer het gas wordt losgelaten. Doormiddel van een noodstop knop op de afstandsbediening kunt u de auto volledig laten stoppen, dit zorgt voor extra veiligheid. De afstandsbediening heeft ten alle tijden voorrang in het geval dat uw kind zelf de auto bestuurd. 

           

1 persoons, 1.5 persoons of 2 persoons kinderauto’s?

De meeste elektrische kinderauto's die in deze markt verkocht worden zijn 1 persoons kinderauto's. De keuze uit 2 persoons elektrische kinderauto’s is redelijk beperkt aangezien 2 persoons kinderauto’s minder geproduceerd worden. Er zijn ook kinderauto’s die 1.5 persoons zijn, dit zijn kinderauto's die bedoeld zijn voor twee kleine kinderen. Let op: in principe geldt de aangegeven leeftijdsindicatie van 1,5 voor 1 kind.

Rubberen banden (EVA)

Elektrische kinderauto's die u bij ons aanschaft zijn voorzien van kunststof schuimrubber, dit zorgt ervoor dat binnen huis de vloer niet beschadigd wordt en dat de wielen haast geluidloos zijn. Dit zijn de meest volledige rubberen banden die verkrijgbaar zijn voor elektrische kinderauto's in de elektrische kinderauto markt. U hoeft bij ons dus niet bang te zijn dat uw kinderauto op harde plastic wielen rijdt. Ook resulteert dit in meer comfort voor uw kind bij het rijden van een kinderauto.

Metallic laag

Kinderauto's worden geproduceerd in de normale lak kleur of een metallic lak laag. Sommige kinderauto’s hebben een metallic laag, dit zorgt voor een mooie en diepe glans, en het ziet er net wat luxer uit. Het nadeel hiervan is wel dat u de kinderauto niet makkelijk kan spuiten bij schade. Ook ziet u op metallic elektrische kinderauto's de schade wat sneller. Let op: kinderauto’s kunnen krasjes, veegjes en puntjes vertonen. Dit komt door het productieproces. Dit is vooral te zien bij de kleur zwart en zul je minder snel zien bij de kleuren wit en rood.

              

Elektrische kindervoertuigen & merken
Bekijk hier al onze accu voertuigen in een overzicht.

Alle merken

Type voertuigen

AudiAuto's
Bentley2 persoons kinderauto
BMWScooters
FordMotoren
LamborghiniSkelters
Mercedes-Benz 
Range Rover 
Vespa 
Volkswagen 
Volvo 

 

Meer informatie

Voor meer advies en informatie kunt u met ons contact opnemen, dit kan via mail, telefoon, whatsapp en live chat.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »